Unelmalomasta ulostepainajainen – kymmenille turisteille ärhäkkä ripuli

Matkailu · Terhi Piiroinen

Noin 24 turistin unelmien loma muuttui kuumeeksi, oksenteluksi ja ripuloinniksi. Matkustajat olivat viettäneet luksuslomaa TUI Blue Sensatori Atlantica Aphrodite Hills -hotellissa Koukliassa, Kyproksella. Kyseessä on viiden tähden majoitusalan liike.

Esimerkiksi 29-vuotias Charlotte Warner oli niin heikossa kunnossa hotellilta lentokentälle päästyään, että hän ei enää pysynyt omilla jaloillaan. Kotona Yhdistyneessä kuningaskunnassa lääkäri totesi naisella vakavan maha-suolitulehduksen, josta toipuminen kesti kaksi viikkoa. Hän oli ollut viettämässä sukulaisensa häitä hotellissa kahden viikon lomalla perheensä kanssa.

Charlotte kertoo nähneensä, että ruokaa lojui buffetissa pitkään ja samoja ruokia saatettiin tarjoilla usealla kattauksella. Naisen mukaan osa buffetin tuotteista näytti raa’alta ja jotkut jopa homeiselta. Tarjoilupöytien yläpuolella pörräsi kärpäsiä ja kissat hyppivät pöydillä.

– Olimme kaikki jo aiemmin ilmaisseet huolemme hotellin ruuan ja hygienian tasosta, varsinkin kun otetaan huomioon, että kyse on viiden tähden hotellista.

Yksi vieraista joutui ambulanssilla sairaalaan. Tälläkin kertaa lääkäri diagnosoi huonovointisuuden syyksi bakteeriperäisen maha-suolitulehduksen.

– Olimme odottaneet tätä matkaa, perheen häitä ja mahdollisuutta kahden viikon tauolle auringossa perheen ja ystävien kanssa viiden tähden hotellissa. Se vaikutti täydelliseltä yhdistelmältä, mutta viimeiset päivät tekivät matkasta ikimuistoisen aivan vääristä syistä, nimettömänä pysyvä nainen kertoo LAD Biblen mukaan.