Torjunta-aineet eivät katoa pelkällä pesulla – tämä hedelmä kannattaa aina kuoria

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uuden tutkimuksen mukaan hedelmien peseminen ei riitä poistamaan torjunta-aineita. Tutkimuksessa havaittiin, että torjunta-aineet tunkeutuvat hedelmän kuoren läpi aina hedelmälihaan asti. Tämä tarkoittaa, että vaikka pesemme hedelmät huolellisesti, emme välttämättä pysty poistamaan kaikkia torjunta-ainejäämiä.

Tutkijat eivät People-sivuston mukaan halua pelotella ihmisiä, vaan tarjota käytännön neuvoja torjunta-aineiden välttämiseksi. Pelkkä pesu ei riitä, joten kuoriminen on suositeltavaa, jos haluaa välttää kemikaalien joutumista elimistöön.

Torjunta-ainejäämiä löytyy useista hedelmistä. Vaikka ympäristöviranomaiset asettavat rajoituksia torjunta-aineiden käytölle ja jäänteille ruoassa, tutkimuksen mukaan ainoa varma tapa vähentää torjunta-aineiden saantia on kuoriminen. Etenkin omenat kannattaa aina kuoria, koska tutkijoiden mukaan torjunta-aineet läpäisevät kuoren eivätkä poistu kuoren pinnasta pelkällä pesulla.