Massiivinen huijauskampanja käynnissä – leviää nyt tekstiviesteillä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nyt kannattaa olla jälleen tarkkana, mikäli puhelimeen kilahtaa yllättävä viesti. Poliisin mukaan meneillään on jopa massiiviseksi kuvailtu huijauskampanja. Siinä rikolliset toimivat muun muassa poliisin ja muiden viranomaistahojen nimissä.

Tekstiviestitse leviävä huijausviesti sisältää linkin, jota vastaanottaja yritetään saada avaamaan. Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoverkkoavusteisten rikosten tutkintayksikön yksikönjohtaja, rikosylikomisario Sakari Tuominen painottaa, ettei poliisi lähesty kansalaisia tekstiviestein linkin kanssa. Huijausviesteihin ei tule reagoida, vaan ne pitää poistaa.

– Poliisin tai viranomaisen lähettämä viesti tiedottaa ilman linkkiä. Se ei käske tai hoputa toimimaan. Viestissä ja osoitteessa on oikea kirjoitusasu, eikä siinä ole huomiota herättäviä merkkejä. Pelkästään lähettäjän nimeen ei voi luottaa, vaan viestissä tulee olla useita luotettavuudesta kertovia ominaisuuksia, poliisi tiedottaa.

Suomen poliisin todellinen verkko-osoite on https://www.poliisi.fi. Viranomaisten käyttämän Suomi.fi-palvelun osoite on https://www.suomi.fi.

Jos epäilet tulleesi huijatuksi, ota yhteys pankkiin. Tee asiasta myös rikosilmoitus poliisille. Ilmoitus kannattaa aina tehdä, vaikka mahdollisuudet omaisuuden takaisin saamiseksi olisivatkin pienet.