Ravihevonen päätyi selälleen ojaan Ruovedellä – pelastuslaitos hätiin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Odottamattomalla tavalla pulaan joutunut ravihevonen tarvitsi tiistai-iltana pelastuslaitoksen apua Ruovedellä. Pirkanmaan pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan hevonen oli pillastunut harjoituslenkillä, minkä seurauksena se päätyi tien viereiseen vesiojaan selälleen.

Hevosen vetämissä kärryissä ollut ohjastaja pääsi pois ojasta omin avuin, eikä hän ollut loukkaantunut onnettomuudessa. Hevonen sen sijaan oli pelastuslaitoksen paikalle saapuessa edelleen ojassa selällään. Pelastajat irrottivat ensin kärryt hevosesta ja kaivoivat maata pois ojan reunasta, jotta eläin saatiin kyljelleen.

Hevosta pidettiin lämpimänä huovilla ja lämpöpakkauksilla. Hevonen kykeni nousemaan avustettuna ylös, kunhan sen viereltä oli kaivettu lisää maata. Hevosen kunnon tarkastanut eläinlääkäri totesi sen loukkaantuneen lievästi.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tapauksesta noin kello 21.30. Mukana pelastusoperaatiossa olivat pelastuslaitoksen Muroleen VPK, Kurun hybridiyksikkö ja Teivon eläinpelastukseen erikoistunut pelastusryhmä.