Rakastettu näyttelijä Gena Rowlands on kuollut

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijälegenda Gena Rowlands menehtyi 14. elokuuta ollessaan 94 vuoden iässä. Hän oli tunnettu vahvoista ja monipuolisista roolisuorituksistaan, jotka tekivät hänestä yhden Hollywoodin arvostetuimmista näyttelijöistä.

Rowlandsin ura kesti yli kuusi vuosikymmentä, ja hänet muistetaan erityisesti yhteistyöstään hänen aviomiehensä, ohjaaja John Cassavetesin, kanssa. Heidän yhteistyönsä synnytti elokuvahistorian mestariteoksia, kuten A Woman Under the Influence ja Gloria. Näistä rooleista Rowlands sai useita palkintoja ja ehdokkuuksia, mukaan lukien kaksi Oscar-ehdokkuutta.

Moni muistaa Gena Rowlandsin myös hänen 2000-luvun alun rooleista muun muassa suositussa The Notebook – Rakkauden sivut -elokuvassa, joka oli hänen poikansa ohjaama. Viime vuosien aikana nainen ei ole pystynyt tekemään töitä näyttelijänä sairastuttuaan dementiaan.

Gena Rowlands sai People-sivuston mukaan viettää hänen viimeiset hetkensä kotonaan Kaliforniassa Indian Wellsissä. Nainen nukkui pois hänen aviomiehensä Robertin ja tyttärensä Alexandran läsnäollessa.