Nainen selvisi karhun hyökkäyksestä – hiusklipsi ja koira pelastivat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kanadalainen Vanessa Chaput koki kauhun hetkiä ollessaan juoksulenkillään Yukonissa. Kesken lenkkeilyn hän sai havahtua siihen, että hän oli neljän karhun saartama. Muut karhut säikähtivät Chaputin saksanpaimenkoiran Lunan haukkumista, mutta yksi päätti hyökätä.

Karhun hyökkäys tapahtui kesäkuun lopulla kapealla lenkkipolulla. Kaksi pienempää karhua perääntyivät Lunan haukunnan ansiosta, mutta yksi suuri uroskarhu hyökkäsi naisen kimppuun. Karhu oli tarttunut Chaputin päähän ja kaatanut hänet maahan. Tilanne oli hengenvaarallinen, mutta lopulta naisen hiusklipsi toimi lenkkeilijän pelastajana.

Karhun tarttuessa naisen päähän hampaillaan suuri hiusklipsi oli rikkoutunut karhun suussa. Hiusklipsin piikit olivat saaneet karhun hämmentymään. Kun Luna-koira oli vielä palannut paikalle ja alkanut haukkumaan, karhu oli perääntynyt ja lähtenyt omille teilleen, People-lehti uutisoi.

Vanessa Chaput sai hyökkäyksestä vakavia vammoja, mukaan lukien puremia käsivarteen ja vammoja selkään ja reisiin. Hänet vietiin sairaalaan, jossa hän sai People-sivuston mukaan yli 30 tikkiä. Koira selvisi tilanteesta vahingoittumattomana, ja Chaput uskookin Lunan haukunnan olleen keskeinen tekijä siinä, että hänelle ei käynyt pahemmin.