Mitä ihmettä? Mies kytki 444 pelikonsolia samaan televisioon

Digi Pelit · Tim Isokivi

Innokkaimpien pelaajien kodeista löytyy useampi pelikonsoli tai tietokone. Saudi-Arabiassa asuvalle Ibrahim Al-Nasserille erilaisia konsoleita on kertynyt satoja kappaleita. Hän voi pelata niistä useimpia samalla televisiolla irrottelematta johtoja.

Al-Nasserin konsoleista peräti 444 on yhdistetty samaan televisioon. Hän on jopa rikkonut suurimman samaan televisioon kytkettyjen pelikonsoleiden määrän maailmanennätyksen. Al-Nasserilla on käytössään Excel-taulukko, joka helpottaa oikean kytkennän etsimistä kunkin konsolin kohdalla.

– Huomasin, että minulla oli suuri määrä konsoleita, joita en voinut pelata. Televisioissa on rajallinen määrä liittimiä. Jos halusin pelata jotain, minun täytyi irrottaa aikaisempi konsoli tai liittää televisioon lisää jakajia, Al-Nasser kuvaili Guinnessin ennätystenkirjalle.

Konsolit on kytketty televisioon muun muassa yli 30 RCA-kytkimellä ja yli 12 HDMI-kytkimellä. Al-Nasserin kokoelmiin kuuluu muun muassa kaikkien aikojen ensimmäinen kaupallinen pelikonsoli Magnavox Odyssey, lukuisia Nintendon ja Segan konsoleita eri vuosikymmeniltä sekä tuoreimmat Xbox ja Playstation -mallit.