Poliisi varoittaa uudenlaisesta huijauksesta autokaupoilla – näin se toimii

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi on varoittanut huijaustavasta, jota on käytetty petollisten autokauppojen ja muun kaupanteon yhteydessä. Siinä käytetään hyväksi Danske Bankin verkkopankkisovelluksen vanhaa demoversiota.

Lounais-Suomen poliisi kertoo selvittäneensä 9. elokuuta tehdyn törkeän petoksen. Siinä autoaan myynyt henkilö erehdytettiin sovellusta käyttäen luovuttamaan tekijälle yli 30 000 euron arvoinen henkilöauto. Myyjä alkoi kuitenkin epäillä vilppiä ja perui luovuttamansa sähköisen varmenteen, minkä seurauksena autoa ei voitu rekisteröidä ostajan nimiin.

Asianomistaja oli saatu demosovelluksen avulla luulemaan, että maksu olisi siirtymässä hänen tililleen. Poliisi sai epäillyn kiinni Uudenmaan alueelta, ja auto palautettiin asianomistajalle. Tapauksen esitutkinnan on määrä valmistua lähiaikoina, jonka jälkeen tapaus lähtee syyteharkintaan epäiltynä törkeänä petoksena.

Danske Bankin verkkopankkisovelluksen demoversiota ei ole yksiselitteisesti merkitty demoksi. Demosovellus ei ole ollut vuosikausiin ladattavissa sovelluskaupasta, mutta se on edelleen rikoksia tekevien käytössä. Poliisi kehottaa erityiseen varovaisuuteen ja huolellisuuteen autojen ja muun arvo-omaisuuden kaupoissa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.