Uusi kuukausiennuste povaa jatkoa kesäsäille – sateilta ei tosin vältytä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on tuoreen ennusteen perusteella jatkumassa kesäisissä merkeissä. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n 14. elokuuta julkaisema ennuste näyttää Suomeen keskimääräistä lämpimämpää säätä elokuun lopulle ja syyskuun alkuun.

– Syksyä kohti edetään seuraavan kahden viikon ajan tavanomaista lämpimämmässä, mutta maan pohjoisosassa ajankohtaan nähden sateisessa säässä, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecasta.

Kuukausiennusteen mukaan 19. elokuuta alkavan viikon keskilämpötilat ovat tavanomaista lämpimämpiä koko Suomessa. Suurin poikkeama lämpimämpään suuntaan on maan itä- ja pohjoisosassa. Maan pohjoisosassa tulee kuitenkin myös tavanomaista runsaammin sateita.

– Sateisina ja pilvisinä päivinä lämpötilat jäävät 20 asteeseen tai sen alapuolelle, mutta aurinkoisina päivinä lämpötila nousee yleisesti 20–24 asteeseen, paikallisesti jopa helteiseksi, Rinne kertoo.

Kuukausiennusteen perusteella myös 26. elokuuta alkava viikko on keskilämpötiloiltaan tavanomaista lämpimämpi. Suomen eteläpuoliskolla eroa ajankohdan keskiarvoon on 1-2 astetta ja pohjoispuolella 2-3 astetta. Merkkejä tavanomaista lämpimämmästä säästä näkyy myös 2. ja 9. syyskuuta alkavien viikkojen ennusteessa.