Nokia-superfani kerännyt yli 3 600 kännykkää

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monen suomalaisen lipaston kätköstä löytyy todennäköisesti ainakin jokin Nokian vanha puhelinmalli. Maailman massiivisen Nokian kännyköiden kokoelma löytyy kuitenkin espanjalaiselta Wences Palau Fernandezilta. Hänellä on hallussaan virallisesti maailman suurin kännykkäkokoelma.

Fernandezin kokoelma kattaa hurjat 3 615 erilaista kännykkää. Hän innostui Nokian puhelimista saatuaan vuonna 1999 joululahjaksi harmaan Nokia 3210 -kännykän. Fernandez aloitti varsinaisen keräilyharrastuksensa vuonna 2008, tavoitteenaan ostaa jokainen itseltään aikaisemmin sivu suun mennyt Nokia-puhelinmalli.

Vuoteen 2018 mennessä Fernandez oli hankkinut kokoelmiinsa yli 700 erilaista Nokian puhelinmallia. Hän oli alkanut hankkimaan myös muiden valmistajien kännyköitä sekä malleja, joita ei koskaan virallisesti julkaistu. Kokoelmiin kuuluu esimerkiksi Star Wars -teemaisia Nokia 3220 -puhelimia, joita ilmestyi rajattu määrä.

– Kokoelmani on edelleen puutteellinen. Aion täydentää sitä aina, kun vain on mahdollista, Fernandez kertoi Guinnessin ennätystenkirjalle.