Donald Trump jakoi tekoälyllä luotuja kuvia – väitti Taylor Swiftin kannattavan häntä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain tulevissa presidentinvaaleissa jälleen ehdolla oleva Donald Trump on herättänyt kohua sosiaalisessa mediassa jakamillaan kuvilla. Trump vihjasi kuvilla Taylor Swiftin ja tämän fanien kannattavan häntä. Ainakin osa kuvista on kuitenkin luotu tekoälyllä.

Yhdessä kuvista nähdään Setä Samuli -asuun pukeutunut Taylor Swift ja teksti ”Taylor wants you to vote for Donald Trump”, eli Taylor haluaa sinun äänestävän Donald Trumpia. Julkaisussa oli myös kuvia Swiftin faneiksi väitetyistä nuorista naisista kannattamassa Trumpia. Trump julkaisi kuvat omalla Truth-somealustallaan.

– Tämä käy minulle, Trump kirjoitti kuvatekstissä.

Page Six -sivuston mukaan yksi kuvista, joissa nuorella naisella nähdään Swifties for Trump -paita, on tiettävästi aito. Seitsemän muuta fanikuvaa ja kuva Swiftistä itsestään Setä Samuli -asussa on luotu tekoälyllä. Yhdessä kuvakollaasissa oli mukana satiiria tarkoittava satire-varoitusteksti.

Taylor Swift ei ole toistaiseksi ottanut julkisesti kantaa Yhdysvaltain tuleviin presidentinvaaleihin. Vuonna 2020 hän kannatti Trumpin tuolloista vastaehdokasta Joe Bideniä.