Naista epäillään yli sadasta nettipetoksesta – kauppasi olemattomia tuotteita Facebookissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingin poliisi on tutkinut mittava petosrikoskokonaisuutta, johon liittyy kaupankäyntiä verkossa. Poliisin mukaan epäilty myi keväällä ja kesällä 2024 olematonta tavaraa Facebookissa. Poliisi alkoi tutkimaan asiaa, kun yksi asianomistajista teki rikosilmoituksen epäilystä huijauksesta.

Asianomistaja oli ostanut 100 euron hintaisen päiväpeiton Facebookin kirpputoriryhmästä. Hän maksoi tuotteen ilmoitettuun tilinumeroon, mutta ei saanut tuotetta tai rahoja takaisin. Pian poliisi sai useita muita ilmoituksia vastaavista tapauksista.

Tietoon tulleissa tapauksissa maksut pyydettiin kahdelle samalle tilille. Epäiltyjä petoksia on yhteensä jopa 103, ja niiden rikoshyöty on yli 10 000 euroa. Epäilty kauppasi muun muassa suomalaisia koruja sisustustekstiilejä, sisustusesineitä merkkivaatteita-, laukkuja ja kenkiä sekä ratsastus- ja retkeilytarvikkeita.

Epäilty myönsi kuulusteluissa syyllistyneensä petosepäilyihin. Osa rahoista oli siirretty kahden muun henkilön tilille, ja poliisi epäilee kyseisissä tapauksissa rahanpesua. Poliisi sai jo alkuvuodesta 2024 valmiiksi vastaavan esitutkintakokonaisuuden, jossa oli sama epäilty ja noin 16 000 euron rikoshyöty.