Uutta tietoa Matthew Perryn kuolemasta – lääkäri määräsi huumeet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Matthew Perryn pitkäaikainen avustaja Kenneth Iwamasa oli se henkilö, joka antoi miehelle tappavan ketamiiniannoksen. Iwamasa myös myönsi löytäneensä näyttelijän tajuttomana useita kertoja edeltäneiden viikkojen aikana ennen Perryn kuolemaa.

Iwamasa antoi ketamiiniruiskun Perrylle 28. lokakuuta viime vuonna. Iwamasa myös paljasti, että hän ruiskutti Perryyn merkittäviä määriä ketamiinia, yhteensä noin 6-8 annosta päivässä. Iwamasa oli ruiskuttanut Perrylle ketamiinia lähes kuukauden ennen hänen kuolemaansa.

Perryn kuolinpäivänä Iwamasa kertoi antaneen ruiskeen näyttelijälle aamulla noin kello 8.30 ja sitten uudelleen kello 12.45. Tästä 40 minuuttia myöhemmin Perry oli pyytänyt Iwamasaa valmistelemaan porealtaan ja antamaan lisää ainetta. Toisin sanoen Perrylle annettiin ketamiiniruiske kolme kertaa viiden tunnin aikana hänen kuolinpäivänsä aikana.

Iwamasa löysi näyttelijän kasvot alaspäin porealtaasta tuntia myöhemmin. Viranomaisten mukaan näyttelijä oli käyttänyt ketamiinia masennuksensa hoitoon laillisesti, mutta hän aloitti huumeen väärinkäytön syyskuussa 2023, eli noin kuukausi kuolemaansa ennen.

Iwamasaa, diilerinä toiminutta ohjaaja Erik Flemingiä, tohtori Mark Chavezia, tohtori Salvador Plasenciaa ja ketamiinikuningattarena tunnutteu Jasveen Sanghaa syytetään Perryn kuolemasta. Iwamasa osti ketamiinia tohtori Salvador Plasencialta. Tohtori Plasencia toimitti näyttelijälle nestemäistä ketamiinia ja imeskelytabletteja ja jopa opetti Iwamasaa ruiskuttamaan sitä Perryyn.

Plascencia väitetään houkutelleen toisen lääkärin, tohtori Chavezin suunnitelmaan mukaan, jotta Perry saisi lisää ketamiinia ja hyötyisi miehen riippuvuustaisteluista. Perry maksoi lääkäreille noin 55.000 dollaria. Perry osti huumeita myös Flemingin kautta, joka toimi välittäjänä näyttelijän ja nimettömän huumekauppiaan välillä.

Oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan kaikki ketamiini, joka annettiin Perrylle hänen kuolinpäivänään, oli juurikin Flemingin toimittamaa ja häntä uhkaa kymmenen vuoden vankeusrangaistus, Page Six uutisoi.

Yksi näyttelijä Matthew Perryn kuolemasta syytetyistä lääkäreistä on sittemmin tunnustanut syyllisyytensä ja pysyy vapaana takuita vastaan. Näyttelijälle ketamiinia määrännyt Mark Chavez aikoo nimittäin tunnustaa oikeudessa syyllistyneensä yhteen huumausainerikokseen Perryn kuolemaan liittyen. Hän kiisti syytteet aiemmin, mutta tuli katumapäälle.

– Hän yrittää tehdä kaikkensa korjatakseen tilanteessa tapahtuneen vääryyden. Hän tekee kaikkensa tehdäkseen yhteistyötä ja auttaakseen osallisia. Hän on uskomattoman katuvainen teostaan, Chavezin asianajaja Matthew Binninger kertoi toimittajille oikeuden ulkopuolella.