Hurrikaanin jäänteitä voi päätyä Suomeen asti – näkyy sateina ja puuskina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bermudan saaristoon iski viime lauantaina hurrikaani Ernesto. Sen on heikkenemässä ykköskategorian hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi lähestyessään Eurooppaa. Myrskyn vaikutukset voivat tuntua Suomessa asti.

– Ernesto heikkenee lähestyessään Britteinsaaria ja yhdistyy vähitellen Islannin ja Britteinsaarten luona olevaan isompaan matalapaineeseen. Tuo isohko matalapaine jää suurimmaksi osaksi merelle Norjan länsipuolelle, mutta siihen liittyviä sateita yltää siis näillä näkymin Suomeen asti perjantaina, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan sääblogissa.

Perjantaina Suomeen leviää sateita, jotka liittyvät Atlantin laajaan matalapaineeseen ja hurrikaani Erneston jäänteisiin. Suomeen ei ennusteta varsinaista myrskyä. Lounaistuuli voi kuitenkin olla maan etelä- ja keskiosassa puuskaista.

Suomeen ennustetaan loppuviikolle yleisesti melko vaihtelevaa, mutta paikoin myös aurinkoista ja lämmintä säätä. Lauantaina lounaanpuoleinen tuuli voimistuu koko maassa. Sunnuntaina lämpötila voi taas nousta maan etelä- ja keskiosan poutaisilla alueilla jopa 20-26 asteeseen.