Pääkaupunkiseudulla väärennettyjä HSL:n matkalippuja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingin seudun liikenne HSL paljastaa, että heidän hallinnoimissa liikennevälineissä havaitaan joka viikko väärennettyjä matkalippuja. Väärennettyjen lippujen käyttö on rikos.

Rikoslaissa on säädetty väärennysrikoksista ja tavallisesta väärennyksestä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Myös väärennyksen yritys on säädetty rangaistavaksi. Väärennetty lippu tarkoittaa aitoa matkalippua jäljittelevää kopiota.

– HSL tekee jokaisesta väärennetystä lipusta rikosilmoituksen. Väärennettyä lippua käyttäneelle seurauksena voi olla sakkorangaistus ja merkintä omiin tietoihin poliisin henkilörekisteriin. Rikosnimike voi olla esimerkiksi lievä väärennys. Väärennettyjen lippujen käytössä syyllistytään usein myös henkilötietoihin liittyviin rikoksiin, HSL tiedottaa.

@hsljoukkoliikenne Tehotarkastukset kohdistuu tällä viikolla sinisiin busseihin! 💙 Kyytiin noustessa, esitä jo voimassa olevaa mobiililippua kuljettajalle tai fyysistä matkalippua kortinlukijalle. 😊🚌 #hsl ♬ original sound – HSL