Jennifer Lopezilla ja Ben Affleckilla ei ollut avioehtoa – jättiomaisuus jakoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viihdeuutisissa on vihjailtu laulaja Jennifer Lopezin ja näyttelijä Ben Affleckin erosta keväästä alkaen. Nyt asia vahvistettiin virallisesti, kun Lopez jätti avioerohakemuksen Los Angelesin oikeuteen. Eron päivämääräksi on kerrottu 26. huhtikuuta 2024.

Eroa haettiin kuitenkin tasan kaksi vuotta sen jälkeen, kun Lopez ja Affleck järjestivät näyttävän hääjuhlan Georgiassa. Yllättäen pariskunnalla ei myöskään ole avioehtoa, eli sopimusta, jolla omaisuuden jakamisesta on päätetty etukäteen avioliiton purkautuessa tai puolison menehtyessä. Avioehto kumoaa omaisuuden puolittamisperiaatteen, eli sillä on taloudellisesti merkittävä arvo.

Koska avioeroa haetaan ilman avioehtoa, menee pariskunnan osapuolten avioliiton aikana hankkima omaisuus tasan puoliksi Kalifornian lainsäädännön mukaisesti. Tulot ja esimerkiksi erilaiset pääomavoitot ovat siten yhteistä omaisuutta, mikä jaetaan avioeroprosessissa. Ben on näytellyt Air ja Hypnotic-elokuvissa, tuottanut The Instigators -elokuvan ja lopettanut äskettäin The Accountant 2 -elokuvan kuvaukset. Jenniferin projekteja ovat olleet Shotgun Wedding, The Mother, This Is Me … Now ja Atlas.

TMZ:n saamien asiakirjojen mukaan Jennifer Lopez myös luopui puolison elatuksesta ja pyytää tuomaria kieltämään Ben Affleckilta myös tällaisen tuen saamisen. Erikoisen tilanteesta tekee se, että pariskunta ei ole päässyt talousasioista sopuun. He ovat laittaneet Beverly Hillsin kartanonsa myyntiin ja yrittäneet neuvotella omaisuuden jakamisesta. Se ei ole kuitenkaan tuottanut tulosta, eivätkä he ole enää edes puheväleissä.

Jennifer Lopez haki avioeroa yksin. Hän antaa nyt oikeuden ratkaista omaisuuden jakamisen. Juridisesta näkökulmasta sillä ei ole väliä, kuka eroa ensin hakee, mutta käytännössä se vaikuttaa pakostikin vähintään yleiseen mielipiteeseen, kumpi osapuolista on ollut aloitteellinen oikeusasioiden selvittämisen suhteen.