Elokuu päättyy kesäisissä merkeissä – ennuste näyttää todella hyvältä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuu on näillä näkymin vaihtumassa syyskuuhun tavanomaista lämpimämmissä merkeissä. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n 21. elokuuta julkaisemassa kuukausiennusteessa näkyy lämpimän sään signaaleja pitkälle syyskuuhun.

– Epävakainen sää vaihtuu 26. elokuuta alkavalla viikolla lämpimään ja laajalti aurinkoiseen korkeapainesäähän. Myös syyskuun alkupuolella sää näyttää jatkuvan suurelta osin tavanomaista lämpimämpänä, kertoo meteorologi Sara Salonen Forecan sääblogissa.

Kuukausiennusteen mukaan 26. elokuuta alkavan viikon keskilämpötilat ovat pitkälti 1-3 astetta tavanomaista lämpimämpiä. Sateita on ennusteen perusteella tiedossa vähemmän kuin elokuun lopussa keskimäärin. Loppuviikolla jopa helteet ovat mahdollisia maan etelä- ja keskiosassa.

Myös 2. syyskuuta alkava viikko olisi tämänhetkisen ennusteen mukaan Suomessa 1-3 astetta tavanomaista lämpimämpi. Pohjois-Euroopassa vaikuttavan korkeapaineen ansiosta viikko voi olla myös tavallista vähäsateisempi. Signaalit ovat hieman heikompia lämpötilapoikkeamien kartalla 9. syyskuuta alkavalla viikolla.

– Suomessa jäätäisiin edelleen hieman tavanomaista lämpimämmälle puolelle, mutta yhä lähempänä voitaisiin olla syyskuun alkuviikkojen tyypillisiä keskilämpötiloja, Salonen kertoo.