Pokemon-kaupan sivubisnes paljastui – salahuoneessa valtava määrä metamfetamiinia

Ohhoh! Pelit · Tim Isokivi

Hongkongissa sijaitsevasta suositusta Pokemon-kaupasta on löytynyt muutakin kuin keräilykortteja. Poliisin suorittamassa ratsiassa kaupasta takavarikoitiin suuria määriä metamfetamiinia.

Huumeet oli kätketty Pokemon-kaupan yläkerrassa sijaitsevaan piilotettuun varastoon. Takavarikoidun metamfetamiinin arvo katukaupassa olisi ollut arviolta 10 miljoonaa hongkongin dollaria, eli noin 1,15 miljoonaa euroa. Poliisi ratsasi liikkeen sen jälkeen, kun liikkeen edessä pidätetyn miehen hallusta löydettiin viisi kiloa metamfetamiinia.

Ratsian kohteena ollut kaupassa järjestettiin muun muassa Pokemon-turnauksia. Liike oli suosittu lasten ja nuorten keskuudessa. Poliisin mukaan huumeita ei kuitenkaan myyty liikkeen asiakkaille.

– Näin suurten huumemäärien varastoiminen teinien ja lasten suosimassa paikassa on vastuutonta ja häpeällistä. Teinit ja lapset olivat suuressa riskissä joutua vahingossa tekemisiin laittomien huumeiden kanssa, Hongkongin huumepoliisin tutkija Liong Chun-Hin kuvaili South China Morning Post -lehden mukaan.