Jenna Ortega poisti sometilinsä – paljasti nyt järkyttävän syyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Menestyksekästä uraa tekevä näyttelijä Jenna Ortega on avautunut julkisuuden, sosiaalisen median ja tekoälyn synkistä puolista. 21-vuotias tähti kertoi New York Times -lehden haastattelussa poistaneensa tilinsä nykyään X-nimellä tunnetusta Twitteristä järkyttävän syyn vuoksi.

Ortegan mukaan viimeinen niitti oli se, kun hän näki tekoälyllä toteutettuja seksikuvia itsestään alaikäisenä. Hän paljasti saaneensa somealustalla myös runsaasti törkyviestejä faneilta. Hän esimerkiksi sai 12-vuotiaana kuvan miehen sukuelimistä.

– Pidinkö siitä, että minun piti tehdä 14-vuotiaana Twitter-tili ja näin muokattua materiaalia itsestäni lapsena? En. Se oli hirveää. Se oli turmeltunutta ja väärin, Ortega kuvaili.

Ortegan mukaan häntä oli kehotettu perustamaan Twitteriin oma tili rakentaakseen someimagoaan. Wednesday-sarjan suosion myötä myös törkykuvien ja -julkaisujen määrä kasvoi. Näyttelijän mukaan hän oli jo valmiiksi niin hämmentyneessä tilassa, että päätti poistaa tilinsä kokonaan.

Ortega aloitti uransa näyttelijänä jo 9-vuotiaana. Hän näyttelee keskeistä roolia 6. syyskuuta ensi-iltansa saavassa Beetlejuice Beetlejuice -elokuvassa, joka on jatkoa suositulle 1980-luvun kauhukomedialle.