Lukion kotitehtävä herätti kohua – oppilaita pyydettiin pohtimaan Jumalan olemassaoloa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Oklahomassa sijaitsevan Skiatookin lukion kotitehtävä on herättänyt ihmetystä, kun huolestunut äiti jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan tehtävistä, joissa kysyttiin muun muassa: ”Onko Jumala olemassa?”. Tehtävänanto sai osakseen voimakasta kritiikkiä sekä vanhemmilta että lvideota kommentoineilta.

Maailmahistorian kurssilla jaetussa tehtävässä oppilaita pyydettiin kirjoittamaan tutkimuspaperi siitä, miten maailma sai alkunsa. Tehtävän lopussa esitettiin kaksi kiistanalaista kysymystä: ”Onko Jumala olemassa?” ja ”Onko Saatana olemassa?”. Näiden kysymysten pyytäminen julkisessa koulussa herätti monissa vanhemmissa ja oppilaissa hämmennystä ja suuttumusta.

Vanhemmat pohtivat People-sivuston mukaan sitä, missä määrin opettajat voivat tuoda esille henkilökohtaisia uskonnollisia näkemyksiään opetuksessa. Monet kommentoijat ilmaisivat huolensa siitä, että oppilaita pyrittiin mahdollisesti vaikuttamaan uskonnollisella tasolla julkisessa koulussa, mikä on herkkä aihe erityisesti monikulttuurisessa yhteiskunnassa.

Lopulta koulupiiri joutui puuttumaan tilanteeseen ja antoi tiedotteen, jossa todettiin, että tehtävänanto ei vastannut koulun opetussuunnitelman tavoitteita. Koulun hallinto on luvannut jatkossa kiinnittää huomiota siihen, että oppimateriaalit ovat linjassa Oklahoman akateemisten standardien kanssa.