Huhut saivat vahvistuksen: Oasis tekee paluun!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittipopin suurimpiin nimiin kuuluva Oasis on tekemässä paluuta keikkalavoille. Yhtye on vahvistanut palaavansa yhtyeen ensi kertaa sitten vuoden 2009. Edessä on kokonainen kiertue ensi vuonna.

– Aseet ovat vaienneet. Tähdet ovat oikeassa asennossa. Suuri odotus on päättynyt. Tulkaa katsomaan. Tätä ei televisioida, yhtye julisti tiedotteessa.

Oasis kertoi suuntaavansa ensi vuonna maailmankiertueelle. Toistaiseksi yhtye on kuitenkin julkistanut vain Iso-Britanniassa ja Irlannissa järjestettäviä konsertteja. Yhtye esiintyy heinäkuussa usean konsertin voimin Cardiffissa, Manchesterissa ja Lontoossa sekä elokuussa Edinburghissa ja Dublinissa.

Huhut Oasiksen yhteen palaamisesta lähtivät kiertämään jo paria päivää ennen virallista ilmoitusta. Tästäkin huolimatta yhtyeen paluu tuli monille yllätyksenä. Oasis hajosi vuonna 2009 veljesten Noel ja Liam Gallagherin otettua yhteen takahuoneessa vain vähän ennen suunniteltua Pariisin konserttia.

Oasis perustettiin vuonna 1991 Manchesterissa. Jo debyyttialbumillaan menestystä niittänyt yhtye nousi 90-luvulla vaikuttaneen brittipop-liikkeen yhdeksi keulakuvaksi.