Illat pimenevät – Autoliitolta vinkit tiellä näkymiseen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuu vaihtuu syyskuuhun lämpimissä säissä, mutta illat pimenevät jo kovaa vauhtia. Autoliitto on kehottanut teillä liikkuvia kiinnittämään huomiota näkyvyyteen. Kävelijöitä suositellaan käyttämään heijastimia tai heijastavaa vaatetusta.

– Jos lenkkeilijä ei ole varautunut pimeyteen käyttämällä heijastinliiviä, heijastavaa laadukasta vaatetta tai heijastinta, jää hän helposti ajoneuvojen kuljettajilta huomaamatta, kertoo Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen tiedotteessa.

Autoilijoiden tulisi huolehtia tuulilasin kunnossa. Tuulilasi on tärkeää puhdistaa säännöllisesti molemmin puolin. Likaiset ja naarmuiset lasit haittaavat jalankulkijoiden erottamista.

– Lisäksi pitää tarkastaa valojen toiminta ja puhtaus sekä huolehtia siitä, että ennen hämärtymistä tulee kytkettyä ajovalot ja takavalot päälle huomiovalojen sijaan, Vesalainen muistuttaa.

Autoliiton tiedotteen mukaan myös autossa on suositeltavaa pitää mukana heijastinliivejä jokaisella matkustajalle. Autosta saatetaan joutua poistumaan toisinaan yllättävässäkin paikassa esimeriksi teknisen vian tai liikennevahingon vuoksi.

– Liivit tulisi sijoittaa autoon niin, että ne ovat tarvittaessa nopeasti kuljettajan ja matkustajien saatavilla – ei siis tavaratilan välipohjassa, matkatavaroiden alla, Vesalainen kertoo.