Inside Out – mielen sopukoissa 2 -elokuva murskasi virstanpylvään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pixarin ja Disneyn Inside Out – mielen sopukoissa 2 on ollut tämän vuoden hittianimaatio. Elokuva on rikkonut jälleen yhden virstanpylvään lippuluukuilla. Se on tuottanut yli miljardi dollaria Yhdysvaltojen ulkopuolella ensimmäisenä animaatioelokuvana.

Yhteensä 55 elokuvaa on historian aikana tuottanut lippuluukuilla yli miljardi dollaria kansainvälisesti. Vain 12 on kuitenkin onnistunut rikkomaan miljardin dollarin rajapyykin pelkästään Yhdysvaltojen ulkopuolisilla markkina-alueilla. Inside Out – mielen sopukoissa 2 on yksi niistä, ja joukon ainoa virallinen animaatioelokuva.

Variety-lehden mukaan animaation ja näytellyn elokuvan raja on tässä tapauksessa tosin hieman hämärtynyt. Disneyn vuonna 2019 ilmestynyt uusi Leijonakuningas tuotti kansainvälisillä markkinoilla 1,1 miljardia dollaria. Disney kuitenkin laskee kyseisen elokuvan näytellyksi elokuvaksi, vaikka se on toteutettu tietokoneanimaation voimin.

Inside Out teki parhaimmat lipputulot Yhdysvaltojen ulkopuolella Meksikossa, jossa se keräsi noin 102,2 miljoonan dollarin potin. Elokuva on ollut suuri menestys myös muun muassa Brasiliassa, Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Etelä-Koreassa.