Venetsialaisia juhlitaan tulevana viikonloppuna – poliisi paljasti erityisvalvonnan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulevana viikonloppuna eri puolilla Suomea juhlitaan jälleen huvilakauden päättäjäisiä, joista käytetään paikoin myös nimitystä Venetsialaiset. Loppukesän juhla kiinnostaa myös viranomaisia. Poliisi tiedotti suorittavansa 30. elokuuta – 1. syyskuuta erityisesti nuorten juhlinnan valvontaa.

Poliisin tiedotteen mukaan valvonnan painopisteenä ovat alle 18-vuotiaat. Poliisi kiinnittää huomiota erityisesti päihteiden, huumausaineiden ja teräaseiden tai muiden vahingoittamiseen soveltuvien esineiden hallussapitoon. Paikalliset poliisiyksiköt tekevät yhteistyötä muun muassa nuoriso- ja sosiaalitoimen kanssa.

– On tärkeää, että nuorten vanhemmat tietävät, missä lapset viikonloppuaan viettävät, kenen kanssa ja mitä tekevät. Reput ja kassit on syytä tarkastaa yhteistyössä nuoren kanssa ennen rientoihin lähtemistä. Näin voi välttyä yllätyksiltä, joita viranomaisten puuttuminen asioihin monesti tuo mukanaan, poliisihallituksen tiedotteessa kerrotaan.

– Myös yhteydenpito illan aikana omaan nuoreen on tärkeää, jotta huoltajat voivat varmistua, että nuorella on kaikki hyvin, poliisi muistuttaa.