Lapsi rikkoi 3 500 vuotta vanhan museoesineen – perhe välttyy seurauksilta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa museoissa näytteillä olevat esineet on sijoitettu esimerkiksi lasivitriinien suojaan. Israelin Haifassa sijaitsevassa Hecht-museossa näin ei ole. Taannoin yksi museossa esillä olevista esineistä meni rikki lapsen käsittelyssä.

Nelivuotiaan pojan isä Alex kertoi BBC:lle lapsen liikuttaneen esillä ollutta vaasia hieman nähdäkseen, mitä sen siällä oli. Vaasi kaatui ja meni rikki. Isä järkyttyi asiasta, mutta rauhoitteli lastaan ja kertoi tapauksesta vartijalle.

Hecht-museon edustajan mukaan perhe ei kärsi seurauksista. Heidät kutsuttiin välikohtauksen jälkeen jopa ilmaiselle kierrokselle museoon. Museo on palkannut asiantuntijan restauroimaan rikkoutuneen vaasin.

– Käsittelemme vakavasti tapauksia, joissa esineitä vahingoitetaan tietoisesti. Useissa tapauksissa ilmoitamme asiasta poliisille. Nyt tilanne oli kuitenkin toinen. Vaasia vahingoitti vahingossa pieni lapsi, museon edustaja Lihi Laszlo kertoi.

Hecht-museo pyrkii pitämään esineet näkyvillä ilman suojalasia tai vitriiniä aina, kuin mahdollista. Museon mukaan tämä luo näyttelyihin erityistä tunnelmaa.