Suomalaiselle peliyhtiölle jättidiili Hollywoodiin

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alan Wake, Max Payne ja Control -peleistä tunnettu suomalainen peliyhtiö Remedy Entertainment on tehnyt strategisen yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisen tuotantoyhtiön kanssa. Annapurna Pictures -yhtiön kanssa tehty sopimus koskee Control 2 -peliä ja Remedyn nimikkeiden tuomista valkokankaalle ja televisioon.

Sopimuksen myötä Annapurna rahoittaa 50 prosenttia tulevan Control 2 -pelin kehitysbudjetista. Samalla tuotantoyhtiö saa oikeudet laajentaa Control ja Alan Wake -pelibrändejä elokuviin ja televisioon. Controlin ja Alan Waken IP-oikeudet säilyvät Remedyllä.

– Tiedämme Annapurnan jakavan intohimomme IP:ihimme ja luomiimme universumeihin. Palkittujen elokuvien, kuten Zero Dark Thirty, ja pelien, kuten Stray, ansiosta Annapurnan elokuvien, television ja videopelien asiantuntemus tekee heistä meille ihanteellisen kumppanin, kertoo Remedy Entertainmentin toimitusjohtaja Tero Virtala tiedotteessa.

Annapurna on Megan Ellisonin vuonna 2011 perustama itsenäinen viihdeyhtiö. Yhtiön tuottamiin elokuviin kuuluvat muun muassa palkitut Booksmart, Phantom Thread, Foxcatcher ja American Hustle.