Nyt tuli vakava varoitus: ”Vyöryvät päälle maan länsiosassa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäinen lämpö vaihtuu viikonloppuna ainakin hetkeksi runsaisiin sateisiin ja ukkoseen. Vettä tulee sen verran runsaasti, että osassa maata on syytä varautua jopa kaupunkitulviin. Tuuli voi yltyä merellä myrskypuuskiksi asti.

– Kolmen vuorokauden sadekertymä perjantaista sunnuntaihin on ennusteen mukaan suuressa osassa maata 15-70 millimetriä, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecan sääblogissa.

Perjantaina Suomessa vaikuttaa sekä erittäin lämmin ilmamassa että lännestä työntyvä kylmä säärintama ukkosineen. Maan länsiosassa voi esiintyä voimakkaita ukkoskuuroja. Paikoitellen voi tulla kymmeniä millimetrejä vettä.

Saderintama liikkuu lauantaina itää kohti. Sateita tulee monin paikoin 10-30 millimetriä ja paikallisten ukkosten yhteydessä jopa kymmeniä millimetrejä lyhyessä ajassa. Sateet voimistuvat sunnuntaina matalapaineen keskuksen voimistuessa, ja Perämerellä voi esiintyä myrskypuuskia.

– Runsaimmat sateet tulevat sunnuntaina maan länsiosassa. Sadekuurojen yhteydessä voi paikoin myös ukkostaa. Sunnuntain sadekertymä on suuressa osassa maata 10–30 millimetriä, lännessä sadetta voi paikoin tulla runsaamminkin, Rinne kertoo.