Nälkiintynyt kuutti hoidettiin kuntoon – pääsi nyt takaisin Saimaan vesiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metsähallitus otti kesäkuun lopulla hoteisiinsa pienen ja laihan kuutin. Se painoi ainoastaan kahdeksan kiloa. Kuutissa ei ollut havaittavissa ulkoisia vammoja tai muuta selkeää syytä, mikä kuutin nälkiintymisen olisi aiheuttanut. Metsähallitus teki yhdessä kunnaneläinlääkärin kanssa arvion, että kuutti otetaan kiinni ja sen hoitamista yritetään.

Kuuttia ruokittiin sinnikkäästi troolatulla Saimaan muikulla. Pikkuiseen suuhun upposikin kahden kuukauden aikana noin 90 kiloa muikkua, joten sen ruokahalu oli kunnossa. Kuutti lihoi kymmenen kiloa ja kasvoi pituutta 10 senttimetriä. Se päätettiin vapauttaa takaisin luonnonvesistöön hyväkuntoisena kahden kuukauden hoitojakson päätteeksi.

– On hienoa, että kuutti saatiin takaisin luonnonvesiin, luonto on aina villieläimelle paras paikka olla. Meidän suojelutyötä tekevien tavoite kuitenkin on, että saimaannorpan elinympäristö säilyisi mahdollisimman hyvänä ja norppia voitaisiin auttaa ennen kaikkea muilla keinoin kuin hoitamalla huonossa kunnossa olevia yksilöitä, luonnonsuojelun erityisasiantuntija Miina Auttila Metsähallituksen Luontopalveluista sanoo.