Suomalaiset tietävät keinot terveelliseen elämään – tässä suosituimmat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalaisilla on ollut kautta aikojen suhteellisen terveelliset elämäntavat, kun ruokavaliossa on hyödynnetty tuoreita oman maan antimia ja fyysinen työ on pitänyt kunnosta huolta. Nykyaikana ruokavalion epäterveellisyys, liikkumattomuus sekä yksinäisyys luovat kuitenkin varjon ihmisten hyvinvoinnille.

Erikoiskaupan liiton ETU Terveysalojen toteuttama tutkimus selvitti, miten suomalaiset hoitavat terveyttään nykypäivänä. Peräti 76 prosenttia vastanneista sanoi, että pystyvät huolehtimaan omasta terveydestään melko hyvin tai paremmin. Yleisimmät keinot ovat säännöllinen liikkuminen, terveellinen ruokavalio, riittävä vapaa-aika ja terveyspalvelujen hyödyntäminen. Listalla oli myös ravintolisien ja vitamiinien hyödyntäminen 45 prosentilla vastaajista.

– Terveelliset elämäntavat, kuten liikunta ja lepo yhdistettynä hyvään ravitsemukseen ovat tärkeitä keinoja pysyä työ- ja toimintakykyisempänä pidempään. Tämä tuore tutkimus vahvisti havaintoamme siitä, että ravintolisät ovat merkittävä keino lisätä terveyttä ja hyvinvointia, toteaa Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.