Skandaali New Yorkissa – kuvernöörin erityisavustaja paljastui Kiinan agentiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltion kuvernööri Kathy Hochulin ja Andrew Cuomon entinen korkea-arvoinen avustaja on syytettynä kiinalaisten agenttina toimimisesta. Linda Sun -niminen nainen on saanut työstään palkkioksi ylellisiä lahjoja. Liittovaltion syyttäjillä on kertomansa mukaan runsaasti todisteita salaisesta kaksoiselämästä.

Linda Sun ja hänen miehensä Christopher Hu on pidätetty. Heitä epäillään vakoilun lisäksi salaliitosta, viisumipetoksesta, salakuljetuksesta ja rahanpesusta. He ovat luovuttaneet tietoja Pekingiin. Vastineeksi Sun ja Hu saivat miljoonia dollareita, joita he pesivät ostamalla 4,1 miljoonan dollarin arvoisen kartanon Long Islandilta ja kahden miljoonan dollarin arvoisen luksusasunnon merinäköalalla Honolulusta. Lisäksi pariskunnalla oli lukuisia luksusautoja. Lisäksi heille toimitettiin Nanjing-tyylisiä suolattuja ankkoja ateriaksi useaan eri otteeseen.

Lisäksi korkea-arvoinen Kiinan konsulaatin virkamies isännöi Sunia ja hänen perhettään päivälliselle kotonaan. He saivat konserttilippuja, mukaan lukien paikat Kiinan kansallisen orkesterin konserttiin Carnegie Halliin joulukuussa 2015. He saivat myös kuusi lippua Guangzhoun baletin esitykseen Lincoln Centerissä 17. elokuuta 2019, New York Post raportoi.