Lapset eivät ymmärtäneet mitä televisiomainokset ovat – isän avautuminen videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Cole-niminen perheenisä koki yllättävän hetken, kun hän huomasi, ettei hänen lapsellaan ollut aavistustakaan perinteisistä mainoskanavista. Seitsemänvuotiaalla tyttärellä oli saman ikäinen kaveri kylässä ja he halusivat katsoa elokuvan. Elokuvan pystyi katsomaan ilmaiseksi mainoksien kera, minkä vuoksi isä päätti valita mainoksia sisältävän version.

Tytöt olivat olleet ihmeissään mainoksesta ja siitä, että sitä ei pystynyt ohittamaan. He kutsuivat televisiota lomatelkkariksi, jolloin isä tajuri, että mainoskanavat olivat muuttuneet täysin vieraaksi käsitykseksi hänen lapselleen. Suoratoistopalvelujen aikakaudella mainoksia ei juuri näy.

Lapset olivat nähneet televisiomainoksia aiemmin vain lomamatkoilla hotellihuoneissa, joten he kutsuivat perinteisiä kanavia huvittavasti ”lomatelkkariksi”. Tämä sukupolvien välinen ero televisiokokemuksessa herätti isässä pohdintaa siitä, kuinka nopeasti teknologian ja katselutottumusten muutos on vaikuttanut lapsiin ja paljonko maailmassa on jo lapsia, jotka eivät tunne tavallista televisiota ja mainoskanavia.

@thatgirl_shannon_ Oh my how technology advanced, anyone elses kids like this ? 😂 #fyp #foryou #technology #netflix #question #generations ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) – ame