Syyttäjä vaatii Alec Baldwinin ampumistapausta takaisin oikeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syyttäjät vaativat 66-vuotiaan näyttelijä Alec Baldwinin syytteiden uudelleenkäsittelyä oikeudessa. Baldwin oli heinäkuussa oikeudessa The Rust elokuvan kuvauksissa ammutun Halyna Hutchinsin kuoleman vuoksi. Tuomari Mary Marlowe Sommer hylkäsi tapauksen sen jälkeen, kun Baldwinin lakitiimi väitti, että syyttäjät olivat piilottaneet näyttöä kuvaajan kuolintapaukseen liittyen.

Erityissyyttäjä Kari Morrissey on hakenut nyt muutosta asiaan. Hänen mukaansa todisteita ei piilotettu, vaan puolustus itse vetäytyi katsomasta niitä ja vetosi todisteiden pimittämiseen myöhemmin oikeudessa. Lisäksi Morrissey sanoo, että todisteet eivät olleet merkityksellisiä näyttelijän puolustuksen kannalta.

– Tämä on puolustuksen luoma savuverho, jonka tarkoituksena oli horjuttaa ja hämmentää tuomioistuinta. Ja tällä kertaa se onnistui, Morrissey kirjoitti The Guardianin mukaan.

Jos tuomari kieltäytyy harkitsemasta päätöstään uudelleen, voi ylempi tuomioistuin silti tarkistaa sen. Oikeudenkäynnin oli määrä koskea vuonna 2021 tapahtunutta ammuskelua, joka tappoi kuvaaja Halyna Hutchinsin Rust-elokuvan kuvauksissa. Tuomarin mukaan poliisit ja syyttäjä ovat pimittäneet todisteita puolustukselta ja siten vaaranteen oikeudenkäynnin oikeudenmukaisuuden.

– Vaikka tällainen käytös ei välttämättä nouse vilpillisyyden tasolle, saattaa se kuitenkin olla niin lähellä vilunkia, että se voi lopulta aiheuttaa tilanteen kiehahtamisen, tuomari lausui.