Tiesitkö? Tänään liputetaan suomenhevosen kunniaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalenterivuoteen mahtuu lukuisia liputuspäiviä, joista osan syy on todennäköisesti monille epäselvä. Tänään perjantaina 6. syyskuuta lippuja on nostettu salkoihin suomenhevosen, eli Suomen virallisen kansallishevosrodun kunniaksi.

Suomenhevosen päivää on juhlittu 6. syyskuuta vuodesta 2007 lähtien. Tuolloin suomenhevosen kantakirja täytti sata vuotta. Samana vuotena suomenhevonen valittiin maan kansallishevoseksi.

Suomenhevonen on Suomen ainoa alkuperäinen hevosrotu. Valtakunnallisen hevosurheilun ja -kasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos ry:n mukaan suomenhevosia on nykyään lähes 20 000. Hippos ry ja Suomen Ratsastajainliitto ry antavat vuosittain suomenhevosen päivänä liputussuosituksen kansallishevosen kunniaksi.

– Suomenhevonen on yksi suomalaisuuden symboleista, joka rikastuttaa suomalaisten arkea niin ravihevosena, ratsuna, terapiahevosena kuin perinteisenä työhevosenakin. Se luo urheiluelämyksiä, liikuttaa, lisää hyvinvointia, hoitaa maisemaa ja ylläpitää elävää maaseutua, Hippos ry:n tiedotteessa kuvaillaan.