Raju tuuli iski Suomeen – näille alueille annettiin varoitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiistaina on syytä varautua voimakkaisiin tuuliin. Tiedossa voi olla yli 15 m/s puhaltavia puuskia sisämaassa, ja merellä sekä länsirannikon tuntumassa myös myrskypuuskat ovat mahdollisia. Tuuleen kannattaa varautua erityisesti Suomen länsi- ja eteläosassa.

– Suomen länsipuolella on matalapaine, jonka johdosta tiistaiaamusta alkaen kaakkoistuuli voimistuu kohtalaiseksi. Maan länsiosassa ja rannikoilla tuuli voi olla jopa navakkaa. Länsirannikon tuntumassa on päivällä myrskypuuskia, ja keskituulikin voi ylittää paikallisesti myrskyrajan 21 m/s, varoitti meteorologi Sara Salonen Forecan sääblogissa.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen vaarallisesta tuulesta tiistaina Satakuntaan, Etelä-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle. Lisäksi Selkämeren pohjoisosaan on annettu varoitus vaarallisesta aallokosta.

Voimakas tuuli saattaa muun muassa kaataa puita ja katkoa sähköjohtoja. Forecan mukaan tuuli heikkenee hieman tiistai-illan mittaan. Sää viilenee hieman viikon keskivaiheilla, mutta tämänhetkisen ennusteen mukaan viikonloppuna lämpötilat saattavat jälleen nousta lähelle hellelukemia.