Höyry tekee ihmeitä kasvoille – näin lisäät sen ihonhoitorutiiniisi

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kasvohöyrytys on tunnettu hoitokeino, jota käytetään usein ammattilaisten tekemissä kasvohoidoissa. Hyvä uutinen on, että tämän rentouttavan ja tehokkaan toimenpiteen voi helposti tuoda myös omaan kotiin.

Kasvohöyrytyksellä on Poosh-sivuston mukaan lukuisia hyötyjä, jotka parantavat ihon terveyttä ja ulkonäköä. Kasvohöyrytys perustuu lämpimän höyryn vaikutukseen, joka avaa ihon huokosia. Tämän seurauksena epäpuhtaudet, kuten lika ja öljy, on helpompi poistaa, jolloin iho puhdistuu tehokkaammin.

Höyry auttaa myös kosteuttamaan ihoa ja tasapainottamaan sen öljyntuotantoa. Kasvohöyrytyksen voi tehdä helposti keittämällä vettä ja asettamalla kasvot höyryn yläpuolelle tai käyttämällä lämmitettyä pyyhettä.

Säännöllinen höyrytys syväpuhdistaa ihoa, mikä vähentää tukkeutuneita huokosia, mustapäitä ja epäpuhtauksia. Lisäksi se edistää verenkiertoa ja parantaa ihon hapen ja ravinteiden saantia, jolloin iho näyttää kirkkaammalta ja terveemmältä. Höyry myös tukee ihon kollageenin tuotantoa, mikä auttaa pitämään ihon kimmoisana ja nuorekkaana. Lopuksi, höyrytyksen jälkeen iho imee hoitotuotteet tehokkaammin.

Kasvohöyrytys on helppo sisällyttää viikoittaiseen ihonhoitorutiiniin. Voit käyttää höyrytyksessä apuna myös eteerisiä öljyjä, kuten laventelia tai kamomillaa, tuomaan lisähyötyjä ja rentoutusta. Muista kuitenkin pitää höyrytyksen kesto kohtuullisena, noin 5–10 minuuttia, jotta iho ei ärsyynny liikaa.