Kate Middletonin syöpähoidot loppumassa – kemoterapiahoidot päätökseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syöpään sairastunut Walesin prinsessa Kate Middleton on ollut paljon poissa julkisuudesta ja keventänyt työtaakkaansa taistellessaan terveytensä puolesta. Lähes puoli vuotta sen jälkeen, kun Kate Middleton kertoi syöpädiagnoosistaan, hän on nyt ilmoittanut päättäneensä kemoterapiahoitonsa.

Walesin prinsessa jakoi syyskuun 9. päivänä videoviestin, jossa hän kertoi tunteistaan hoitojakson päättymisestä ja siitä, miten vaikeat viimeiset yhdeksän kuukautta ovat olleet hänen perheelleen. Kate kuvaili matkaansa pelottavaksi ja arvaamattomaksi, mutta samalla hän ilmaisi kiitollisuutensa tärkeistä asioista elämässä, jota moni pitää itsestäänselvyytenä.

Vaikka kemoterapia on nyt ohi, Katen toipuminen on vasta alussa. Hän kertoi, että hänen keskittymisensä on nyt pysyä syöpävapaana ja että edessä on pitkä toipumisprosessi. Katen mukaan hän odottaa kuitenkin pääsevänsä takaisin työelämään ja osallistumaan joihinkin julkisiin tapahtumiin lähikuukausina, kun hänen vointinsa sallii sen.

Videoviestissään Kate myös kiitti saamastaan tuesta ja ymmärryksestä, joka on ollut hänen perheelleen valtavan tärkeää. Hän ilmaisi, että tämä vaikea kokemus on tuonut mukanaan uudenlaisen arvostuksen elämälle ja toivon tulevaisuuteen.