Venetsian elokuvajuhlien parhaat pukeutujat – he loistivat punaisella matolla

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Venetsian elokuvajuhlat, yksi maailman arvostetuimmista elokuvafestivaaleista, tunnetaan myös sen upeista ja tyylikkäistä asuvalinnoista. Punaisella matolla nähdään vuosittain kansainvälisiä tähtiä yllään huippusuunnittelijoiden luomuksia, jotka vaihtelevat klassisista iltapuvuista rohkeampiin haute couture -teoksiin.

Miehillä perinteinen smokki on suosituin valinta, mutta myös modernit ja räväkämmät asusteet ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Elokuvajuhlien sijainti Venetsiassa tuo pukeutumiseen erityistä eleganssia. Tänä vuonna Harper’s Bazaar UK nosti parhaiten pukeutuneuden listalle muun muassa Angelina Jolien, joka oli pukeutunut upeaan kermanväriseen Tamara Ralphin iltapukuun.

Myös Cate Blanchett ihastutti Armanin puvussa ja Jenna Ortega toi punaiselle matolle väriä syvän punaisessa Diorin puvussa. Amal Clooney oli tyylikäs näky naisellisessa Versacen iltapuvussa kun taas Lady Gaga yllätti näyttävällä päähineellä Diorin mustassa asussa.

Julianne Moore käänsi päät näyttävällä iltapuvulla, joka oli kauttaaltaan kultaisten paljettien peittämä. Parhaiten pukeutuneiden listalle pääsivät myös muun muassa Rachel Weisz, Nicole Kidman, Emily Ratajkowski, Madisin Rian sekä Sienna Miller.