Harvey Weinsteinille joukko uusia syytteitä – makaa parhaillaan sairaalassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvamogulia Harvey Weinsteinia kohtaan on esitetty lisäsyytteitä liittyen #MeToo-tapauksen uusintakäsittelyyn New Yorkissa. Weinstein toipuu parhaillaan äskettäin suoritetusta sydämen hätäleikkauksesta.

Weinstein vietti viimeisimmän oikeudenkäyntinsä sijaan aikaa Manhattanin sairaalassa nesteen poistamiseksi hänen sydämestään ja keuhkoistaan. Toisin sanoen hän ei ollut paikalla torstaina pidetyssä kuulemisessa oikeustalolla. Syyttäjät ilmoittivat, että he aikovat esittää suurelle valamiehistölle todisteita jopa kolmesta lisäsyytteestä Weinsteinia vastaan.

Syytteet ovat peräisin jo 2000-luvun puolivälin tapahtumista, joissa hänen epäillään syyllistyneen kolmeen seksuaaliseen pahoinpitelyyn newyorkilaisissa hotelleissa. New Yorkin korkein oikeus kumosi Weinsteinin vuonna 2020 antaman tuomion kahden naisen raiskauksesta ja seksuaalisesta häirinnästä tämän vuoden huhtikuussa. Asioiden käsittelylle on määrätty uusi oikeudenkäynti suunnitellusti 12. marraskuuta alkaen.

Syyttäjät yrittävät nyt yhdistää kaikki uudet syytteet Weinsteinia vastaan aiemmin nostettuihin syytteisiin ja hakevat niille yhteistä tuomiota. Weinsteinin puolustustiimi ei ole asianajajien mukaan valmis menemään oikeudenkäyntiin marraskuussa uusista syytteistä ja haluavat, että siellä käsitellään ainoastaan vanhoja juttuja, Associated Press uutisoi.