Michael Jacksonin isoveli Tito on kuollut – oli Jackson 5:n alkuperäisjäsen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jackson 5 -perheyhtyeeseen kuulunut Tito Jackson on kuollut. Michael Jacksonin isoveljenäkin tunnettu Tito oli menehtyessään 70-vuotias. Uutisen muusikon kuolemasta paljasti manageri Steve Manning Entertainment Tonight -julkaisulle.

Manningin mukaan Tito Jackson sai sydänkohtauksen ajaessaan autolla New Mexicosta Oklahomaan. Tarkka kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa. Tito jatkoi keikkailua viimeisiin vuosiinsa saakka, esiintyen veljiensä Marlonin ja Jackien kanssa Jacksons-kokoonpanolla niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin.

Vuonna 1953 syntynyt Tito oli järjestyksessä kolmas Katherine ja Joe Jacksonin yhteensä kymmenestä lapsesta. Hänen musiikilliset taitonsa tulivat esille jo nuorella iällä. Hän oli yksi Jackson 5 -perheyhtyeen alkuperäisistä jäsenistä.

Jackson 5 -yhtyeestä tuli kansainvälinen menestys. Jo ensimmäiset singlet, kuten I Want You Back ja ABC nousivat Billboard-listan ykkössijoille. Yhtye jäi kuitenkin pimentoon 1980-luvulla solisti Michael Jacksonin soolouran jättimäisen suosion seurauksena.