Elle Macpherson saa kritiikkiä lääkäreiltä – väitti toipuneensa syövästä holistisilla hoitomuodoilla

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australialainen supermalli Elle Macpherson on aiheuttanut huolta lääkärien keskuudessa paljastuksellaan, että hän hoiti seitsemän vuotta sitten diagnosoidun rintasyövänsä holistisin keinoin. Taannoin tehdyssä haastattelussa 60-vuotias Macpherson kertoi kieltäytyneensä lääketieteellisistä hoidoista, kuten leikkauksesta ja kemoterapiasta, ja valinneensa luonnonmukaisen lähestymistavan terveellisillä elämäntavoilla, yrttilääkkeillä ja ravintolisillä.

Lääkärit ovat 7 News Sydney -uutisen mukaan ilmaisseet huolensa siitä, että Macphersonin lausunnot voivat vaikuttaa negatiivisesti syöpäpotilaisiin, jotka tarvitsevat kiireellistä lääketieteellistä hoitoa. Julkisuuden henkilöt, kuten Macpherson, voivat vaikuttaa suuresti seuraajiinsa. Joku toinen hoitoa tarvitseva saattaa jättää kriittiset hoidot väliin uskoen holististen menetelmien riittävän syövän hoidossa. Syöpäasiantuntijat korostavat, että luonnonmukaiset tavat voivat täydentää, mutta eivät korvata lääketieteellistä hoitoa.

Vaikka Elle Macphersonin terveyttä ja energisyyttä ihaillaan laajalti, lääketieteen ammattilaiset varoittavat hänen tapauksensa olevan poikkeus, joka voi johtaa väärinkäsityksiin syöpähoitojen tehokkuudesta. Leikkaus ja kemoterapia ovat osoittautuneet ratkaiseviksi monen syöpäpotilaan selviytymisessä, ja hoitojen hylkääminen voi heikentää merkittävästi paranemismahdollisuuksia.

Asiantuntijat toivovat, että julkisuuden henkilöt harkitsisivat tarkkaan, millaista terveysviestiä he jakavat suurelle yleisölle. Vaikka terveelliset elämäntavat ovat tärkeitä, lääketieteellisen hoidon sivuuttaminen voi olla vaarallista. Tällä hetkellä Elle Macphersonilla ei ole täysin terveen paperit vaan hänen rintasyöpänsä on remissiossa, eli pysyy muuttumattomana tai kasvaa hitaasti.