Viro ja Suomi saunoivat maailmanennätyksen somessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viro ja Suomi ovat tehneet uuden Guinnessin maailmanennätyksen. Kansainvälisenä saunapäivänä 8. kesäkuuta 2024 otettiin ja julkaistiin eniten kuvia saunovista ihmisistä Facebookissa yhden tunnin aikana. Nyt Guinness on vahvistanut, että tässä tempauksessa tunnissa saavutettu 3 909 kuvaa oli uusi maailmanennätys.

Maailmanennätykseen hyväksyttiin 8.6.2024 Suomen ja Viron aikaan kello 19.00–20.00 tempauksen omaan Facebook-ryhmään ladatut kuvat, joissa intiimit alueet asiallisesti peittänyt ihminen on tunnistettavasti saunan lauteilla. Saunapäivän maailmanennätykseen osallistuttiin Viron ja Suomen lisäksi kaikkialta saunovasta maailmasta.

– Virolaisille tämä on ainutlaatuinen hanke. Vaikka Suomessa on tehty saunomiseen liittyviä ennätyksiä aiemminkin, ei näin massiivista yhteissaunomista ole kukaan aiemmin yrittänyt. Olikin luonnollista, että kutsun lauteille esitti kaksi saunakansaa. Tempaus onnistui hienosti ja samalla myös saunapäivä sai ansaitsemaansa huomiota maailmalla, ennätysyrityksen ideoineen Visit Estonian matkailujohtaja Anneli Lepp iloitsee.

– Tempauksella näytettiin maailmalle, että Suomi ja Viro jakavat yhteisen saunaperinteen. Saunat lämmitettiin molemmin puolin Suomenlahtea paitsi ennätysiltana, ovat hyvät löylyt luonnollinen osa molempien saunakansojen arkea ja juhlaa. Saunapäivän maailmanennätyksellä muistutetaan koko maailmaa saunan merkityksestä ja löylyn juurista, Suomen saunaseuran toiminnanjohtaja Janne Koskenniemi kommentoi.