Syksyn merkkejä ilmassa – lämpötila voi pudota öisin pakkaselle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyskuu on edennyt tavanomaista lämpimimmissä merkeissä. Tuoreen kuukausiennusteen mukaan sää muuttuu kuitenkin lähiviikkoina syksyisemmäksi. Osassa maata on käyty jo pakkasen puolella.

– Syksyn merkkejä on viikonlopun aikana ollut jo ilmassa. Monin paikoin saatiin runsaita sateita. Lisäksi öisin on ollut hallaa ja pakkasia jo monin paikoin, maanantaiaamuna Kittilässä oli jo 5 astetta pakkasta, kertoo meteorologi Joonas Koskela Forecan sääblogissa.

Syyskuun 16. päivä alkanut viikko on keskilämpötilaltaan tavanomaista korkeampi. Viikonloppuna Suomeen virtaa kuitenkin kylmempää ilmaa. Jo sitä ennen öisin on syytä varautua kylmiin lukemiin ja pohjoisessa paikoin pakkasiin sekä hallaan.

Syyskuun 23. päivä alkavalla viikolla päivälämpötilat voivat pudota etelässäkin alle 10 asteeseen. Pohjoisessa lämpötila on päivisin 5 asteen molemmilla puolin. Yöpakkaset voivat olla vielä edellisviikkoa kylmempiä.

– Öisin pakkasta voi olla Lapissa jo paikoin lähelle 10 astetta, jos sää on selkeä ja heikkotuulinen, Koskela paljastaa.