Koukuttava kohupeli Flappy Bird tekee paluun

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2013 ilmestynyt Flappy Bird oli jonkin aikaa valtava maailmanlaajuinen hittipeli. Vietnamilaisen Dong Nguyenin luoma yksinkertainen mobiilipeli oli erittäin koukuttava, ja sitä verrattiin muun muassa Angry Birdsiin. Jo seuraavana vuonna Nguyen ilmoitti poistavansa pelin latausalustoilta sen suosiosta aiheutuneen stressin vuoksi.

Nyt Flappy Bird on tekemässä paluun. Pelistä julkaistaan ensin selainversio lokakuussa 2024. iOS ja Android -versioiden on tarkoitus ilmestyä ensi vuonna.

Uuden version takana on Flappy Bird Foundation, joka kertoo hankkineensa Flappy Birdin tavaramerkin Gametech Holdings LLC -yhtiöltä. Flappy Bird Foundation suunnittelee pelille jo uusia pelimuotoja, hahmoja ja moninpelihaasteita. Uudesta versiosta saadaan esimakua trailerissa.

Dong Nguyen on jo kertonut X-palvelussa, ettei hänellä mitään tekemistä Flappy Birdin uuden version kanssa. Hän kertoi aikoinaan Fobesin haastattelussa halunneensa luoda pelin, jota ihmiset voisivat pelata muutaman minuutin ajan rentoutuessaan. Pelistä tuli kuitenkin lopulta erittäin addiktoiva, mikä ei ollut hänen tavoitteensa.