Ranskalaisnainen vihaa pariisilaista stereotypiaa – paljasti nyt syyt

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lucile-niminen Pariisissa asuva ranskalainen nainen pitää YouTubessa omaa kanavaa, jossa hän kertoo ranskalaisesta kulttuurista. Nainen on antanut turisteille vinkkejä Pariisin nähtävyyksiin ja ravintoloihin, mutta hän on myös ottanut videoillaan vahvasti kantaa Ranskaa ja Pariisia koskeviin stereotypioihin.

Lucile on erityisen harmissaan pariisilaisen naisen myytistä. Tällä tarkoitetaan stereotypiaa, jossa ranskalainen ja erityisesti Pariisissa asuva nainen on aina tietyn tyylinen, hoikka, kaunis, rikas, mutta silti viettää päivänsä kahviloissa työn tekemisen sijaan.

Lucilen mukaan pariisilaisen naisen stereotypia on vahingollinen etenkin naisille kuudesta eri syystä.

1. Vaivaton tyyli Vaivaton tyyli ja minimalistinen meikki vaatii yleensä hyvin paljon vaivaa, kosmetologikäyntejä ja tarkasti suunnitellun ihonhoitorutiinin.

2. Pakkomielle laihuuteen Pariisilainen nainen on stereotypisesti aina hyvin hoikka, vaikka hän syö leivoksia, juo viiniä eikä urheile. Tämä on resepti syömishäiriön syntymiselle.

3. Pariisilainen nainen viehättää miehiä Myytin mukaan miehet lankeavat pariisilaisen naisen edessä ja naisten tulisi yrittää olla miehen silmissä viehättäviä.

4. Epärealistisen ylellinen elämä Pariisilainen nainen on stereotypisesti rikas, kantaa olallaan luksuslaukkua, on pukeutunut hyvälaatuisiin ja kalliisiin vaatteisiin ja asusteisiin. Silti hän ei käy töissä ja hänellä on paljon vapaa-aikaa.

5. Ranskalainen on pariisilainen Myytin mukaan pariisilainen nainen edustaa kaikkia ranskalaisia naisia. Todellisuudessa Ranskassa on paljon hyvin erilaisia alueita, joilla elävät naiset eivät ole samanlaisia tai pukeudu samalla tavalla keskenään.

6. Pariisilaisten naisten edustus mediassa Mediassa nostetaan vain sellaisia ranskalaisia naisia, jotka ovat kauniita, tyylikkäitä ja hoikkia ja näin ollen vahvistavat pariisilaisen naisen myyttiä.