Helsinki sai ensimmäisen teemaleikkipuiston – hiekkalaatikko kuin peliohjain

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinkiin avataan uudenlainen leikkipuisto. Leikkipuisto Ruoholahti on saanut peruskorjauksen myötä uuden, tietokoneteemaisen ilmeen. Se on toteutettu yhdessä lastenkirjailija Linda Liukkaan ja maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy:n kanssa.

Ruoholahden leikkipuisto on tiettävästi maailman ensimmäinen tietokoneteemainen leikkipuisto. Sen erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa värikäs tietokonetorni, näppäimistöportaat ja pelikonsolin muotoinen hiekkalaatikko. Erikoisleikkivälineet on valmistanut palkittu leikkivälinevalmistaja Monstrum.

– On jännittävää suunnitella puistoa lapsille, joille leikki tarkoittaa tietokonepelimaailmaa hiekkalaatikon sijaan. Ruoholahden leikkipuisto tarjoaa uudelle sukupolvelle jotakin uutta. Digitaalisessa maailmassa lapset ovat käyttäjiä, mutta leikkipuistossa he ovat tekijöitä, Liukas kuvailee tiedotteessa.

Puiston suunnittelussa tehtiin tiivistä yhteistyötä pedagogisten asiantuntijoiden kanssa, ja lisäksi suunnittelussa kuultiin puiston käyttäjiä, alueen lapsia sekä kasvatuksen ja koulutuksen työntekijöitä. Puistossa on myös huomioitu esteettömyys ja rauhalliset sopet. Leikkipuiston virallisia avajaisia vietetään tiistaina 1. lokakuuta 2024.