Suomen Oscar-ehdokas valittiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seuraava Suomen ehdokas parhaan kansainvälisen Oscar-palkintoon on valittu. Suomen Oscar-ehdokkaaksi on valittu Tia Kouvon ohjaama ja käsikirjoittama Mummola. Asian paljasti Suomen Filmikamari ry.

Mummola kertoo kolmen sukupolven yhteisestä jouluvietosta, jossa suomalaisen joulun rituaalit päätyvät törmäyslinjalle perhesuhteiden jännitteiden ja syvälle salattujen asioiden kanssa. Elokuvan päärooleja näyttelevät Ria Kataja, Elina Knihtilä, Leena Uotila, Tom Wentzel ja Jarkko Pajunen. Elokuvan Suomen ensi-ilta oli 10. marraskuuta 2023.

Mummola on voittanut useita palkintoja kansainvälisillä festivaaleilla. Kiitosta se keräsi myös Suomessa. Elokuva voitti vuoden elokuvan Jussi-palkinnon, minkä lisäksi Kouvo palkittiin parhaan ohjauksen ja käsikirjoituksen Jussi-palkinnoilla.

Oscar-palkinnon valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences  pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-sarjaan. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet selviävät 17. tammikuuta. Järjestyksessään 97. Oscar-gaala järjestetään 2. maaliskuuta 2025.