Hayden Panettiere murtui pikkuveljen kuolemasta – yllättyi kehon fyysisestä reaktiosta suruun

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijätähti Hayden Panettiere keskeytti uransa vuosien ajaksi kärsiessään päiihderiippuvuudesta. Nyt nainen on avautunut hänen pikkuveljensä äkillisestä kuolemasta ja siitä miten syvästi se vaikutti häneen.

Hayden Panettiere on puhunut avoimesti siitä, miten syvä suru on vaikuttanut hänen elämäänsä hänen veljensä Jansenin äkillisen kuoleman jälkeen vuonna 2023. Panettiere kertoi People-sivuston haastattelussa, että pian saatuaan tietää Jansenin kuolemasta hänen kehonsa alkoi reagoida stressiin voimakkaasti, mikä johti nopeaan painonnousuun.

Panettieren paino nousi 40 kiloa muutamassa päivässä, ja hän koki olevansa täysin tunnistamaton itselleen. Panettiere uskoo, että hänen kehonsa yritti suojella itseään surun keskellä. Painonnousun myötä Panettieren agorafobia, eli ulkomaailman pelko, paheni entisestään.

Tähden mukaan paparazzin hänestä ottamat kuvat Jansenin hautajaisissa vain lisäsivät hänen ahdistustaan, kun hän ei enää tunnistanut itseään peilistä. Julkisuudessa kasvaminen ja jatkuva ulkonäön arviointi olivat jo aiemmin vaikuttaneet häneen, mutta tämä surullinen ajanjakso teki hänet vielä epävarmemmaksi omasta kehonkuvastaan.

Panettiere on ollut avoin myös siitä, kuinka vaikea kokemus oli palata töiden pariin pian synnytyksen jälkeen. Nashville-sarjaan palaaminen vain kolme kuukautta tyttären syntymän jälkeen pahensi hänen masennustaan. Lopulta hän löysi apua henkilökohtaiselta valmentajalta, joka auttoi häntä saamaan takaisin kontrollin sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnistaan.

Nykyään Panettiere keskittyy tasapainottamaan suruaan ja uutta elämänvaihettaan, samalla kun hän palaa elokuva-alalle. Hän kertoo olevansa valmis uuteen alkuun ja hänen seuraava projektinsa Amber Alert saakin ensi-iltansa 27. syyskuuta.