Helsingin betonimysteeri syvenee: ”Tähtiportti, Kalevalan Sampo, Jimmy Hoffan hauta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Hakaniemessä on viime päivinä ihmetelty maan alta Kruunusillat-työmaalta löytyneen suuren betonirakenteen tarkoitusta ja syntyhistoriaa, jotka molemmat ovat hämärän peitossa. Nyt tätä möhkälettä on päästy tutkimaan tarkemmin poraamalla siihen reikiä. Samalla selvisi, että betonimöhkäle on ontto.

– Pora meni läpi 30 cm jälkeen. Se tarkoittaa, että mötikkä on ontto. Kahdesta vaihtoehdosta tämä on se kiehtovampi. Umpibetoninen mötikkä olisi varmaankin ollut vanhan nosturin perustus. Nyt tuo vaihtoehto on epätodennäköinen, koska perustukset ovat yleensä umpibetonia. Ontto mötikkä voi puolestaan olla mikä tahansa, Kruunusillat-raitiotie kertoo sosiaalisessa mediassa.

Tämän jälkeen reikää suurennettiin 28 millimetrin terällä Aalto-maljakon muotoon, ja lähipäivinä sisään ujutetaan tutkimuskamera. Hanke kertoo sosiaalisessa mediassa myös yleisöltä tulleista vihjeistä, joissa betonirakenteen tarkoituksesta. Ehdotuksia on tullut laidasta laitaa.

– Kiinnostavampaa päätä edustivat puolestaan ns. tähtiportti, Kalevalan Sampo, uusiseelantilaisen testihissikuilun pohja, Jimmy Hoffan hauta ja kotoisa Osuuskaupan hillokellari. Kaikkein herättävin ajatus oli kuitenkin kohtelias ehdotus siitä, että mitä jos vain jätettäisiin mysteerimötikkä rauhaan. Mysteeriksi, hanke tiedottaa.