Frendit-tähti kieltäytyi Men in Black -elokuvan pääroolista: ”Olisi tehnyt minusta elokuvatähden”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä David Schwimmer tunnetaan parhaiten Frendit-sarjan Ross Gellerinä. Nyt tähti on paljastanut kieltäytyneensä 1990-luvulla Men in Black – miehet mustissa -elokuvan pääroolista. Elokuvasta tuli lopulta valtava menestys.

Schwimmer kertoi Origins with Cush Jumbo -podcastissa kieltäytyneensä roolista, sillä hän oli saanut mahdollisuuden ohjata Suuri luokkakokous -elokuvan. Näyttelijän esikoisohjauksen esituotanto oli jo käynnissä. Suuri luokkakokous -elokuvan oli tarkoitus päästä teatterilevitykseen, mutta siitä tulikin lopulta kehnon vastaanoton saanut tv-elokuva.

Men in Black -elokuvan päärooliin kiinnitettiin lopulta Will Smith. Men in Black nousi vuoden 1997 kolmanneksi eniten rahaa tuottaneeksi elokuvaksi. Smithistä tuli sen ja edellisvuotena ensi-iltansa saaneen Independence Dayn myötä kaikkien tuntema elokuvatähti.

– Olen kyllä nykyään tietoinen, että Men in Black olisi tehnyt minusta elokuvatähden. Elokuvan ja sen jatko-osien menestyksen huomioon ottaen urani olisi ottanut melkoisen erilaisen suunnan, Schwimmer avautui.