Papparainen nukkui auton ratissa Hämeenlinnassa – lähti sitten ajelemaan umpikännissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisin perustyötehtäviin kuuluu etenkin viikonloppuisin päihtyneiden kuljettajien kohtaaminen auton ratissa. Kun huumausaineita nauttineet kuljettajat aiheuttavat vaaratilanteita mihin aikaan tahansa arkena, niin alkoholia nauttineet ovat edustettuina rattijuopumuksissa lähinnä viikonloppuiltaisin.

Lauantai-iltana hätäkeskukseen tuli ilmoitus vahvasti päihtyneestä miehestä, joka nukkui auton ratissa Hämeenlinnan Kukkianvirrantiellä noin kello 19:40. Tehtävän Partion ollessa matkalla tapaamaan miestä he saivat tiedon, että kuski oli lähtenyt ajamaan. Poliisit lähtivät etsimään ajoneuvoa.

– Tapasimme henkilöauton keskellä Kukkianvirrantietä. Autoa kuljettanut noin 70-vuotias mies puhallutettiin ja tulos oli 1.21 mg/l. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet kiinniotettiin, poliisista kerrotaan.

Kuljettaja syyllistyy rattijuopumukseen, jos hänen verensä alkoholipitoisuus on ajoneuvon ajamisen aikana tai sen jälkeen vähintään 0,5 promillea tai hänellä on litrassa uloshengitysilmaa vähintään 0,22 milligrammaa alkoholia.